stucadoren op de oude manier

 

stucadoors van stucadoors.nl zijn zeer gespecialiseerd in het stucadoren op het ouderwetse manier, want zo zijn wij begonnen met het stucadoren. Een woning wat niet nieuw is en de wanden aan het afbrokkelen zijn moeten gestucadoord worden op de ouderwetse manier. Omdat dit alleen op deze manier nog gedaan kan worden, dit kan behang klaar zijn maar ook saus klaar. Uiterst nauwkeurig zijn is een must. Als dit niet goed gedaan word heb je natuurlijk geen vlakke en strakke wanden, daarom is er een bepaalde aantal m2 haal baar voor een stucadoor omdat het heel erg intensief werken is, gemiddeld 20 a 25 m2 per stucadoor.

 

Is authentiek stucwerk duurder?

 

Authentiek stucwerk is duurder omdat, het is zwaar werken en  het zeer belastend is voor je lichaam. We hebben maar een lichaam en daar moeten wij onze hele leven mee doen, elke dag smeren met gips eist zijn tol rond je 50ste. Dan ben je meer en deel wel uitgewerkt als stucadoor.  Als je met gips smeert gebruik je als je het goed doet veel soorten voorstrijk middelen, veel soorten gipsen en veel soorten andere materialen die bestemd zijn voor het soort ondergrond waar op het toegepast moet worden. De stucadoren van Stucadoors.nl hebben alle ervaringen en cursussen opgedaan en weten precies wat ze moeten doen bij elke situatie van ondergrond en problemen die zei tegen komen. Ervaring kost geld, kwaliteit kost ook geld en goed materiaal ook. Als nog als u een afspraak maakt voor een offerte met stucadoors.nl kunnen we samen kijken hoe de woning er voor staat en wat er nodig is om de plafonds en de wanden een mooie gladde afwerking te voorzien waar een vlieg zijn poot op afglijdt!

Als we het over authentiek stucwerk hebben, hebben we het ook over Schuurwerk toch?

Ja zeker, schuurwerk is heel stijl vol en past in ieder huis waar je het strakke wil combineren met stijl. Werd vroeger toegepast in oude villa`s en alleen staande woningen. Tegenwoordig word het ook in de nieuwbouw gedaan waar klanten het oude stijl willen combineren met het strakke van nu.

Leemstuc is dat ook authentiek?

Leemstuc is ook authentiek ja, word al duizenden jaren toegepast in warme landen en word met de hand aangebracht. In het buitenland word leemstuc met de hand gestucadoord en wel tot bijna een halve meter dik. In Nederland gaan wij niet zo dik, wat wij in Nederland smeren aan leemstuc is rond een centimeter. Leemstuc is een mooie afwerking die met de hand tegen de muur gesmeerd word en niet glad aftewerken is, wel vlak. Als u het buitenland in Nederland wilt ervaren is dit een mooie afwerking voor u.l